Houten vloeren

Interieur tips

Voor veel mensen is het inrichten van een kamer of een heel huis een tijdrovende puzzel. De overweldigende aandacht op televisie, in bladen en op internet maakt de juiste keuze vaak niet makkelijker. Alleen al op het gebied van vloeren is de keuze enorm en dit wordt nog overtroffen door het aanbod in gordijnen, vitrages, jaloezieën en karpetten. Geen wonder dat u soms door de bomen het bos niet meer ziet. Om u enigszins op weg te helpen geven wij een aantal tips om uw zoektocht iets eenvoudiger te maken.

Waar zoekt u

 

De wereld van woninginrichting staat gelukkig niet stil. Op internet vindt u sfeerimpressies, adviezen en prijzen; de nieuwste ontwikkelingen buitelen over elkaar heen.

Een interieur is wat ons betreft sfeer, persoonlijkheid en emotie. Een woning waarin dit gerealiseerd is geeft u direct een prettig thuisgevoel.

De inspiratie hiervoor kunt u online opdoen, maar het juiste gevoel is alleen ‘live’ te vinden. Hoe voelt een gordijnstof aan, wat is het gewicht van een houten vloer, wat wordt de exacte kleur van het behang?

Bij een bezoek aan de Heren van Amersfoort kunt u vanuit uw gevoel op zoek naar de juiste combinaties, mét behulp van de expertise van onze medewerkers.

Vloeren

 

Uw vloer is de basis van uw interieur en daardoor vaak uw eerste keuze. Let u bij de keuze in eerste instantie op wat u mooi vindt en welke vloer een geschikt fundament is voor de sfeer die u in huis nastreeft.

Het onderhoud is een tweede, maar niet minder belangrijke overweging. Hoewel fabrikanten van alle vloertypen grote stappen hebben gemaakt in onderhoudsvriendelijkheid, springen Marmoleum, laminaat en PVC-vloeren hier nog altijd uit. Door nieuwe technologieën toe te passen op tapijtgaren, valt inmiddels deze vloer ook in de categorie onderhoudsvriendelijk.
Een houten vloer vergt meer onderhoud, maar verdient dit terug door jarenlang warmte en klasse in uw interieur te brengen. Natuurlijke materialen zijn geweldig te combineren waardoor u naar hartenlust verder kunt bouwen op uw ‘fundament’!

Gordijnen

 

Met het uitzoeken van uw vloer bent u al een beetje op weg naar de keuze van uw gordijnen. Heeft u gekozen voor een donkere vloer, dan passen daar vaak uitstekend naturelkleurige gordijnen bij. Is de keuze gevallen op een lichte vloer, dan kunnen meer uitgesproken kleuren het plaatje compleet maken. Afhankelijk van uw voorkeur voor lichtinval kiest u uit vitrage (transparant), in-between (lichtdoorlatend) of overgordijnen (dichte structuur). Omdat er enorm veel gordijnstoffen worden aangeboden lijkt de keuze wellicht een opgave. Toch is onze ervaring dat met de juiste begeleiding precies de juiste stof spoedig gevonden wordt. Stoffen in uw interieur zijn erg bepalend, onze tip is dan ook om niet over één nacht ijs te gaan. In onze showroom brengen wij graag onze passie voor stoffen aan u over!

Raambekleding

 

Raambekleding bepaalt net als uw andere keuzes de sfeer in huis, maar is aan meer praktische eisen onderworpen. Hier is bijvoorbeeld van belang in hoeverre u de lichtinval wilt kunnen reguleren, maar ook hoe aanwezig de raambekleding wordt in uw interieur. In een strakker interieur passen strakke lijnen, die u vindt bij Duette ® Shades, rolgordijnen, paneelgordijnen of horizontale jaloezieën. Voegt u liever een mooie stof toe aan de kamer, dan valt uw keuze eerder op vouwgordijnen. Shutters geven buiten een schitterend (regelbaar) diffuus licht, een statigheid aan uw ruimte en kunnen door uw hele huis, op bijna elk mogelijk raam, gemonteerd worden. In onze showroom wordt u al snel duidelijk welk product het best bij u en uw eisen past, en met onze ruime collectie kunnen wij u optimaal adviseren: wij hebben alle opties in huis!

Kom kijken

 

Of u nu begint aan een heel nieuw interieurplan, of op zoek bent naar het ene puzzelstuk dat uw woning compleet kan maken, wij nodigen u uit om in onze showroom in alle rust de mogelijkheden te bekijken. De Heren van Amersfoort vinden dat het met zorg uitzoeken van elk product geen opgave, maar een fijne bezigheid hoort te zijn. Wij helpen u hier graag bij!

Graag tot ziens bij De Heren van Amersfoort, Kamp 51 te Amersfoort.